dilluns, 18 de març del 2013

Mètode Gaspar Caballero

Per organitzar el que plantem i com, usem el mètode d'en Gaspar Caballero.
El métode consisteix en tenir 4 parades (en diu parades en crestall) i anar rotant les famílies que hi posem a cadascuna.

A cada parada (de 150cm) hi ha una cresta (camí pel mig de 30 cm) que ens facilitarà el treball i collir, i queda un tros cultivable de 60cm a cada costat. Les parades es separen entre elles 50 cm.





Aquí es veuen les diferents parades, d'esquerra a dreta, pèsols i faves (hi ha cols però no es veuen),  tot faves, que és on aniran les solanàcees, a la següent hi tenim cebes, porros, pastanagues, alls i maduixes, i a la darrera, enciams, bledes, espinacs, cols, patates i una carxofera (que no ens ha donat gairebé cap carxofa).


El que fa aquest mètode diferent, es que a cada parada, cal cobrir la zona on es cultivarà amb compost, un bon gruix, (2-3 dits), per a que tapi el sol a la terra (i retingui millor l'humitat) i l'alimenti la terra quan es vagi desfent per l'aigua. També aconseguim tenir un capa que evita que les males herbes surtin amb tanta facilitat (però també en surten, no us penseu). om que la terra aguanta millor l'humitat, i també per millorar-ho, es planta més junt que en d'altres mètodes.
Per regar en aquest mètode, recomanda tubs d'exudació, tot i que nosaltres usem un de més baratet, que te una sortida gota a gota cada 20-25 cm.... Ja va prou bé, i és MOLT més barat.

Per si en voleu saber més, aquí teniu la web de Gaspar Caballero.

Poso a continuació algunes fotos fetes avui de diferents parades...

Maduixeres i cebes

Bledes i espinacs

Cols

 
Enciams i alls
Faves i pèsols

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada